fbpx

Sítúra, freeride túra – Chamonix, Franciaország, 2024. Április 5-9.

Bejegyezve 2323-09-06

A túra egészen rendkívüli, különleges élményt nyújt a világ egyik legszebb síterepén. A túrára gyakorlott, tapasztalt síelőket, esetleg snowboardosokat várunk. A napi túrák során felvonóval indulunk, majd a pályákat elhagyva, túrasíléceinken jutunk el érintetlen csúcsokra és völgyekbe.

A Mont Blanc lábánál fekvő Chamonix-t sokan az „Alpok fővárosának” tartják, egyesek szerint a világ legszebb síterepe. A város legnagyobb nevezetessége az Aiguille du Midi 3842 m-es csúcsára vivő felvonó, ahonnan csodálatos körpanoráma nyílik, és innen is indulnak a Mont Blanc-ra vezető túrák. A Mont Blanc és a Midi mellett a környék másik nevezetessége a Mer de Glace, azaz Jégtenger nevű gleccser, amely fogaskerekűvel könnyen elérhető. Chamonix pezsgő élettel rendelkezik, és a környéken minden elképzelhető szórakozási lehetőség megtalálható.

494_chamonix

Chamonix-ba Genfen keresztül jutunk el. Budapestről az easyJet április 5-i járatával repülünk Genfbe, majd minibusz transzfer visz Chamonix-ba. Az utazást követően három nap sítúra, túravezetőnként 6 fős csoportokban a Mont Blanc hegység 4000-es csúcsai között 3000 méteres magasságban. A pontos hely az aktuális hóviszonyok függvénye. A túra helyi első számú vezetője Benz Peyronnand, aki helyi ENSA hegyi vezetői végzettséggel rendelkezik és garantálja a túrázók biztonságát. Hazaindulás április 9-én, transzfer Genfbe, majd az easyJet járatával vissza Budapestre.

A túrára mindenki maga hozza a túrasíjét, splitboard-ját, sífelszerelését, ruházatát, napi hátizsákot. Erről a résztvevőknek részletes tájékoztatást adunk. Általában az a legegyszerűbb, ha a túrasít és cipőt Chamonix-ban béreljük. Egyéb eszközöket, beülőt, köteleket, lapátot, szondát, lavina jeladót biztosítunk.

Az alábbi képek az elmúlt évek túráin készültek:
IMG_1825
IMG_1803

Szállás, ellátás

Szállás Chamonix területén, egy a jelentkezők számának megfelelő challet-ben. Ellátás: reggeli.

Részvételi díj:

A részvételi díj tartalmazza a szállást, reggelit, felvonó jegyeket, a helyi vezető díját és a helyi transzfereket. (A díj nem tartalmazza a túrasí bérlést, a vacsorát és a repülőjegyet.)

Felnőtt:           850 EUR/fő 

JELENTKEZÉS ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK:

Jelentkezni itt az oldalon a Jelentkezési lap kitöltésével és 100 EUR/fő előleg megfizetésével lehet.

A fennmaradó összeg 2024. 03. 05-ig fizetendő.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2024. 02. 20.

LEMONDÁSI FELTÉTELEK:

  • 35-21 nappal az érkezés napja előtt a teljes összeg 40%-a;
  • 20-11 nappal az érkezés napja előtt a teljes összeg 75%-a;
  • 10 napon belül a teljes összeg fizetendő.